شرکت تک نوع خاورمیانه

تولید کننده صنایع بیمارستانی

آدرس ما

تهران، پل گیشا

تماس بگیرید 02188486208

دستگاه الكتروكارديگرام چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه نوار قلب
545
23 آذر 1402
صنایع پزشکی تک نوع خاورمیانه
5/5 - (2 امتیاز)

دستگاه نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام یا ECG به وسیله ی الکترودهایی که روی پوست قرار می گیرد برای تولید نوار قلب مورد استفاده قرار می گیرد. الکتروکاردیوگرام، الکترود هایی دارد که با نصب روی قسمت های مشخصی از پوست می توانند پیام های الکتریکی انقباض قلب را دریافت و روی کاغذ ثبت کنند. این ابزار پزشکی از پرکاربردترین تجهیزات بیمارستانی به شمار می رود. در این مقاله این موضوع را که Ecg يا دستگاه الكتروكارديگرام چيست؟ و موضوعات پیرامون آن خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

الکتروکاردیوگرافی چیست؟

الکتروکاردیوگرافی روشی بدون درد است که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند. این روش یکی از بی خطرترین و ساده ترین کارهایی است که اطلاعاتی مفیدی در رابطه با قلب بیمار به پزشک می دهد. جریان الکتریکی ساطع شده از قلب به وسیله ی الکترودهایی که با رنگ های گوناگون استاندارد به دست ها و پاها و جلوی سینه متصل می شوند می تواند در تشخیص بیماری های قلبی ارزشمند باشند. انجام نوار قلب در بررسی دردهای قلبی و سکته های قلبی ارزش زیادی دارد و به عنوان اقدام روتین در تمام افرادی که مشکلات حاد قلبی دارند انجام می شود.

برای خرید ترالی ecg می توانید با ما در تماس باشید.

دستگاه الکتروکاردیوگرام

علت انجام کاردیوگرافی

انجام نوار قلب با استفاده از دستگاه کاردیوگراف مزایای دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

کاردیوگرافی کمک می‌ کند تا دلیل تپش قلب، درد سینه، تنگی نفس، سرگیجه یا غش کردن شخص مشخص گردد.

به پزشک در اینکه تشخیص دهد که آیا داروهای تجویز شده برای بیمار موثر بوده است یا خیر کمک می‌ کند.

این امکان را به پزشک می ‌دهد تا بررسی کند دستگاه‌ هایی که در قلب کار گذاشته تا چه اندازه در کنترل فعالیت غیر طبیعی قلب موثر عمل کرده اند.

برخی اوقات نیز تست قلب با دستگاه الکتروکاردیوگراف به صورت روتین و پیش از عمل‌ های جراحی صورت می گیرد.

توسط دستگاه نوار قلب تعداد ضربان ‌های غیرطبیعی قلب و الگوی آن ‌ها مشخص می گردد.

با دستگاه الکتروکاردیوگراف ضخیم شدن عضلات دیواره قلب نشان داده می‌ شود.

این ابزار تجهیزات پزشکی، حملات قلبی اخیر و تاثیرات باقی مانده از سکته های قلبی گذشته نشان داده می ‌شود.

همچنین با این وسیله، بخش ‌هایی از قلب که خون‌ رسانی کافی به بدن ندارند، مشخص می ‌شوند.

دستگاه نوار قلب یا الکتروکاردیوگراف چگونه کار می کند؟

هنگامی که احساس می کنید ضربان قلب شما نامنظم است با توجه به دستگاه، 1 یا 2 انگشت خود را روی دستگاه نگه دارید. حسگرها تا زمانی که انگشت شما روی دستگاه است، به عنوان الکترود فعالیت الکتریکی قلب شما را اندازه گیری و ثبت می کنند. بیشتر این دستگاه ها توسط سازمان غذا و دارو برای تشخیص AFib مورد تأیید قرار گرفته و جهت بررسی فعالیت قلب به برنامه های تلفن های هوشمند اعتماد می کنند.

قسمت های مختلف دستگاه نوار قلب یا الکتروکاردیوگراف

الکتروکاردیوگراف یک ابزار واحد نیست بلکه گروهی از دستگاه ها می باشد که جهت ثبت و تشخیص فعالیت قلب با هم کار می کنند. ضربان های قلب را می خواند و آن را به شکل نمودار ترجمه می کند و پس از آن روی نوارهای کاغذی چاپ می کند.

الکترودها:

دستگاه شامل مجموعه ای از سیم های سربی است که شامل دیسک های فلزی کوچک در انتهای سیم می باشد. این دیسک ها نرم و چسبنده هستند و به بازوها، پاها و قفسه سینه متصل می شوند تا ریتم قلب را کنترل و ثبت کنند. این الکترودها به واحد اصلی دستگاه متصل می شوند. بیشتر دستگاه های الکتروکاردیوگرام از 12 الکترود جهت نظارت بر عملکرد قلب استفاده می کنند. دستگاه روی ترالی نوار قلب سوار می شود.

تقویت کننده:

تقویت کننده ها دستگاه هایی هستند که سیگنال الکتریکی را از الکترودها دریافت و آن ها را به اطلاعات تبدیل می کنند. این تقویت کننده ها شامل بخش ها و عملکردهای مختلفی می باشند. سیگنال دریافتی از بدن انسان نسبتاً ضعیف است و برای ثبت باید تقویت شود. تقویت کننده شامل یک تقویت کننده بافر و یک تقویت کننده قوی است که به تبدیل اطلاعات کمک می کند تا توسط دستگاه خروجی خوانده شود. با این حال، تقویت کننده از واحد اصلی دستگاه جدا شده است تا بیماران را از شوک الکتریکی محافظت کند.

دستگاه های خروجی:

دستگاه الکتروکاردیوگراف شامل دستگاه های مختلف خروجی همچون ضبط کننده است که سیگنال ECG، رایانه ها، نوارهای مغناطیسی، اسیلوسکوپ و غیره را ضبط و چاپ می کند. خروجی نهایی اطلاعات شامل یک نوار کاغذی است که علائم الکتریکی را نشان داده و می تواند جهت تشخیص بیماری قلبی و تشخیص ایست قلبی اخیر و سایر ناهنجاری ها مورد استفاده قرار گیرد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه الکتروکاردیوگرام

انواع دستگاه الکتروکاردیوگراف

  • تست ورزش قلبی ریوی (CPET):

تست ورزش قلبی ریوی (CPET) ارزیابی سیستم قلبی ریوی می باشد. این آزمایش جهت تشخیص هرگونه بیماری قلبی یا ریوی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تست استرس:

زمانی که بیمار روی تردمیل راه می رود یا با دوچرخه ثابت کار می کند قلب را در حین ورزش تحت فشار قرار می دهد که می توان آن را بررسی نمود. میزان تنفس و فشار خون هم کنترل می شود. جهت تشخیص بیماری عروق کرونر و یا تعیین میزان ایمن در حین ورزش بعد از حمله قلبی یا جراحی قلب، امکان دارد از تست استرس استفاده شود.

مانیتور هولتر:

مانیتور هولتر نوعی الکتروکاردیوگرام است که جهت ردیابی ECG به صورت مداوم برای مدت 24 ساعت یا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. الکترودها در مکان های مشخصی روی سینه، بازوها و پاها قرار می گیرند و فعالیت الکتریکی قلب اندازه گیری می گردد تا اطلاعات لازم برای پزشک فراهم گردد.

EKG استراحت:

این نوع الکتروکاردیوگرام آزمایش استاندارد جهت اندازه گیری عملکرد الکتریکی قلب شما می باشد. در حالی که دراز کشیده اید، فعالیت الکتریکی قلب شما را بررسی کرده و می تواند بخشی از یک معاینه معمول جهت بررسی وضعیت قلب پیش از بروز علائم باشد.

الکتروکاردیوگرام با سیگنال متوسط:

نوع دقیق تری از الکتروکاردیوگرام، الکتروکاردیوگرام با سیگنال متوسط است. در این روش، چندین ارزیابی در مدت زمان تقریبی 20 دقیقه به منظور تشخیص ضربان های غیر طبیعی قلب صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *